Feuersteinova metoda pro jednodušší život

12. březen - 18. červen 2019 - úterý 19:30-21:30Ondřej Věnek Vysopal

Přihlašte se včas

12. březen - 18. červen 2019 - úterý 19:30-21:30
4650 Kč

Chci se přihlásit

Feuersteinova metoda instrumentálního obohacování (FIE) pomáhá rozvíjet myšlení a vyjadřování, podporuje vnitřní motivaci, reflektování vlastních myšlenek, přináší umění vytvořit si vlastní strategii při řešení úkolu a sdílení rozdílných postupů, upevňuje sebedůvěru, odstraňuje impulzivitu a strach z chyb, rozvíjí respektování jiného názoru a pomůže lépe se orientovat ve vlastním životě a rozmotat se z věcí, které nás svazují. Program posiluje pocity kompetence a odstraňuje negativní sebepojetí.

Metoda byla vytvořena světově proslulým psychologem a pedagogem profesorem R. Feuersteinem a je vhodná pro každého, kdo se touží rozvíjet a posouvat se dále. Přestože hodiny mnohdy vypadají jako skupinová terapie, metoda neobsahuje diagnostiku. Každý účastník pracuje sám se sebou za pomoci instrumentů (pracovních sešitů) a za pomoci lektora, který mu jeho cestu nad jednotlivými úkoly zprostředkovává a pomáhá tak rozvíjet řešitelovy kognitivní (poznávací) funkce.

Na 16 sezeních (délka sezení je 1,5 hodiny) se setkáte se základním instrumentem metody Uspořádání bodů a částečně i s instrumentem Ilustrace (nebojte, nebudete malovat). Při řešení jednotlivých cvičení (na které budete potřebovat jen obyčejnou tužku, gumu a papír) si využívané principy propojíte s vaším vlastním životem. Hodiny se tak nebudou odvíjet jen na papíře a ve vaší mysli, ale také v životě, který žijete.

Mottem této laskavé metody jsou věty: „Nechte mě chvilku…, já si to rozmyslím“. Lektor k tomu ještě dodává: „Rozmotejte se a zjednodušte si život.“

 

…o kurzu
Doba trvání kurzu:
12. 3. 2019 – 11. 6. 2019 19:30 – 21:30 (12 sezení)

Kurz se nekoná v těchto termínech: 9. dubna a 14. května.
Doba trvání lekce: 120 min
Počet účastníků: max 15
S sebou: nic není potřeba
Cena celého kurzu : 4650 Kč (v ceně je zahrnuto: 4500,- Kč kurzovné + 150,- Kč za materiály)
Pro maximální využití potenciálu kurzu je vhodná minimální absence, protože lekce na sebe úzce navazují.
Přihlašování na kurz: [email protected]

 

FIE - Feuerstenova metoda instrumentálního obohacování, Praha 2, Prostor 8

Ondřej Věnek Vysopal

Ondřej vystudoval obor Sociologie na Univerzitě Karlově, kde se zabýval vlivem Feuersteinovy metody na absolventy kurzu. Pracuje s lidmi z celé šíře populace, a to jak individuálně, tak i ve skupinách. Feuersteinově metodě se jako soukromý terapeut věnuje naplno od roku 2015. Více

Přihlašte se včas

12. březen - 18. červen 2019 - úterý 19:30-21:30
4650 Kč

Chci se přihlásit

Další lekce

" alt=""> Petr Vojtíšek Petr Vojtíšek
zář
04

"Pohyb je život" je škola pohybu. Budeme Vás učit, jak se jinak hýbat. Ukážeme vám, jak žít ve vlastním těle, jak ho chápat a vnímat, jak se hýbat a jak být v klidu.

Detail lekce