Vztah k matce a mužská nezávislost (mužský kruh)

3. březen 2021 – 18:00 - 21:30Martin Švihla

Chci se zúčastnit kurzu

3. březen 2021 – 18:00 - 21:30
550 Kč

Přihlásit se

Podrobnosti

Vztah k fyzickému světu, vlastnímu tělu, výživě, kterou nám svět nabízí, postoj k ženské energii a také naše vztahy k druhým mužům – to vše je ovlivněno naším vztahem ke zdroji našeho života, k naší matce.

 

Matka je zdrojem našeho života, vyživujícím a pečujícím principem. Je potřebné toto spojení vědomě prožít, ale také pochopit, že matka nás nikdy dobrovolně nepustí ze své starostlivosti do světa plného domnělých nebezpečí. Vždy nás bude chránit, i kdyby nás to mělo zadusit.

 

A tak, i když se to matkám (a mnohým synům) nemusí líbit, faktem je, že pokud chce muž vést svůj vlastní život, musí najít způsob, jak se od své matky na jisté úrovni odpojit. Muž musí matce odebrat klíč od svého života a vlastní mužské síly.

 

Tento krok vyžaduje odvahu přiznat svoje hluboké spojení s matkou, a pak se postavit na vlastní nohy a vykročit do neznáma. Udělejte to, po čem ve svém srdci toužíte – jednoduše proto, že váš život za to stojí.

 

Cena: 550 Kč (celý cyklus 8 večerů stojí 3200 Kč a přihlásit se do něj můžete tady)
Co s sebou: pohodlné oblečení, přezůvky a triko na převlečení, pro případ že byste se zpotili
Více informací: [email protected]

 

Vztah k matce a mužská nezávislost

Mužský kruh v Prostoru 8

Cyklus večerů pro muže v Prostoru 8 prochází základní mužská témata a ukazuje, že si často stačí všimnout obyčejné a jednoduché věci a náš život se stane barevnějším a plnějším. Večery jsou jednou za měsíc a jsou zážitkové. Skládají se z „pohybu“ i „teorie“, komunikačních i fyzických cvičení a jejich základem je hluboká lidská vzájemnost. Na večeru získáte praktický pohled na dané téma a také inspiraci a techniky, kterými můžete téma rozvíjet ve svém běžném životě. Součástí každého večera je (dobrovolný) domácí úkol pro další měsíc – tak máte možnost pracovat na sobě a své mužské energii v průběhu celého roku.

 

Večery volně navazují avšak cyklus je otevřený – můžete přijít na kterýkoliv večer. Také si však můžete rezervovat místo na všech večerech a udělat si z cyklu svůj roční mužský výcvik – informace a přihláška jsou tady.

Témata cyklu 2020/21

7.10. – Mužská síla a sebe-vědomí
4.11. – Soupeření a spolupráce
9.12. – Otec a kořeny mužské energie
6.1.2021 – Životní poslání a dosahování cílů
3.2.2021 – Tvořivost, spontánnost a hravost
3.3.2021 – Vztah k matce a mužská nezávislost
14.4.2021 – Ženy, láska a milování
5.5.2021 – Srdce muže

 

Večery na sebe volně navazují a součástí každého večera je malý dobrovolný domácí úkol pro další měsíc – pokud chcete na sobě pracovat pravidelně a dlouhodobě, přihlašte se na celý cyklus.

 

Bonus: na víkend 18.–20. června 2021 plánujeme slunovratový mužský kruh “Naplnění životem” na statku u Litoměřic – podrobnosti najdete v pozvánce. (Tento seminář není součástí ceny cyklu.)

 

Večery na sebe volně navazují a součástí každého večera je malý dobrovolný domácí úkol pro další měsíc – pokud chcete na sobě pracovat pravidelně a dlouhodobě, přihlašte se na celý cyklus.

 

O mužksých kruzích

Mužský kruh je zázračná věc. V jedné místnosti se sejde skupina mužů, kteří se navzájem neznají. Kruh začne a po chvíli nejistoty a odtažitosti muži začnou spolupracovat, sdílet, dávat si podporu. A vědomě si užívat čistě mužskou společnost, které máme v současnosti tak málo. Vypadá to jako zázrak, ale je to přirozené – my muži jsme doslova naprogramováni na spolupráci a vzájemnou inspiraci (i když to tak často nevypadá). Mužský kruh této přirozenosti a potřebě jednoduše dává prostor.

Mužské sdílení je velmi důležité, protože i když jsme každý jiný a jedinečný, máme v našich životních příbězích mnoho společných témat. Hledáme smysl života i naplnění v naší práci. Zápasíme s každodenními úkoly, hledáme rovnováhu mezi osobním a profesionálním. Máme vztahy se ženami nebo po nich toužíme, v druhých mužích máme přátele (nebo naopak konkurenty). Jsme synové našich rodičů, často také otcové našich dětí. V mužském kruhu se můžeme podívat, jak se k životu staví druzí, ujasnit si svůj postoj a nabídnout ho jako inspiraci pro ostatní. V mužském kruhu se učíme být s druhými a zároveň sami sebou.

Pokud s vámi tyto slova rezonují, zázrak mužských kruhů může být i pro vás.

Reference

Na cestě životem potkáváme všichni své průvodce. Jedním z těch mych je i Martin. On a "jeho" mužské kruhy mě doprovodili o kus dál. Nebo snad blíž. K sobě.

Mgr. Martin B.,účastník mužských kruhů

Chodím k Martinovi na "muže" dlouho. Mluvíme málo, víc prožíváme jednoduchý pohyb, cvičení, situace ve svém těle. Zkušenosti z "mužů" používám v běžném životě a výborně mě to funguje. V problematických a náročných situacích se snadno, rychle dostávám z "hlavy" zpátky k sobě do "těla a do srdce". Do svého klidu, jistoty a pozorování. Kouzelná je pro mě i Martinova věta - "každý to máme jinak a všichni to máme správně". Přestávam bojovat o svojí jedinou pravdu, je to pro mě hodně uvolnující. Snadno se domlouvám s ostatními lidmi.

Mirek Matějíček,účastník mužských kruhů

Mužký kurz s Martinem Švihlou je velice pestrý, aktivní a hluboký. Martin je skromný, vědomý, plně napojen a velice vnímavý. Citlivě vede a umí se přesně trefit do černého (v mém případě do iluze o otci). Zároveň jste po 3,5 hodině nabití a chcete měnit svůj svět. No zkrátka makáte a Martin vše směřuje, aby jste si na to přišli sami! Velice ho chválím za návod, jak na to!

Tomáš,

Mužské kruhy pro mě byli místem zastavení a načerpání sily. Návrat k jednoduchosti, přirozenosti a přítomnosti. Místem, kde se můžu učit od ostatních, zažívat situace mimo moji komfortní zónu a více porozumět svému vnitřnímu světu. Naučili mě všímavosti - ke svému tělu, emocím i okolí. Pomohli mi znovuobjevit v sobě pocit vyrovnanosti, důvěry v život i větší emoční stabilitu. Po tomto roku vnímám pocit větší "kontroly" nad životem, nadhledu a života v přítomnosti skrze tělo. Radost je - když to, co si myslím, co dělám a co cítím, je v souladu.

Rado,programátor a IT analytik
Martin Švihla

Martin je lektorem osobního rozvoje a firemního vzdělávání, vyučuje bojové umění aikido a spoluvytváří několik projektů pro lidi (například kavárnu Bistro Zahrada, lesní školku, aikido klub nebo Prostor 8). V minulosti byl programátorem, vysokoškolským pedagogem, webovým vývojářem i shiatsu terapeutem a všechny tyto zkušenost používá ve své současné práci. Martinovy semináře a kurzy jsou kombinací […] Více

Chci se zúčastnit kurzu

3. březen 2021 – 18:00 - 21:30
550 Kč

Přihlásit se