Otcové a dcery – ženské sebevědomí a tvořivá síla (Ženský svět)

18. listopad 2020 – 18:00 - 21:30Ida Sára Keltnerová

Chci se zúčastnit kurzu

18. listopad 2020 – 18:00 - 21:30
550 Kč

Přihlásit se
  • Jak si sebe vážíme jako ženy?
  • Jaké máme sebevědomí ve vztahu k mužům?
  • Jak se umíme za sebe v životě postavit?
  • Jakou míru tvořivé síly v sobě cítíme a projevujeme?
  • Jak se nám daří jít životem dopředu a zaujmout v něm své místo?

 

Tyto všechny kvality souvisí s tím, jak to měl náš táta a jak to měl k nám a my k němu. Jestli nás podporoval nebo srážel, věnoval se nám nebo ne, jaký měl postoj k tomu, že má dceru. Obzvláště v období dospívání načítáme a nasáváme „každým pórem“ těla i mysli, jak se táta chová k ženám, k naší mámě, k tomu, že se i my měníme v ženu.

 

Pro dcery je otec mnohem důležitější, než by se mohlo zdát, obzvláště pokud váš vztah nebyl zdravě nastavený. Končíme potom v některé z těchto rolí a postojů a často nám vydrží dlouho do dospělosti a stejně jako k tátovi je aplikujeme i ke svým partnerům a všem dalším mužům.

 

Poznáte se v některém z nich?

 

Hodná holčička – za trochu lásky šla bych světa kraj, hlavně ať mě táta pochválí, ať mě má rád, ať získám alespoň trochu jeho pozornosti, dělá mi dobře, že se mnou mluví víc než s mámou, jsem ochotná za ním kdykoli stát a hájit ho, je pro mě na piedestalu, ať udělá cokoli. Nacházím si často starší a dominantní partnery, chci být řízena, chci se všemi dobře vycházet, aby mě měli rádi, bojím se konfliktů a odmítnutí.

 

Rebelka – dám Ti to sežrat, udělám všechno přesně opačně, než chceš Ty. Zkouším tím Tvou otcovskou lásku a také se Ti chci pomstít. I když tě mám ráda a potřebuji Tě, neukáži to a nepřiznám to, i kdyby mě to mělo zabít. Kdybych přestala bojovat, ztratila bych svou hrdost a byla bych slabá a zranitelná. Bojuji dál i s partnerem a dalšími muži, často za celé ženské pokolení.

 

Odmítačka – než bych se nechala znovu zranit, tak budu radši dělat, že Tě vůbec nepotřebuju, obejdu se bez Tebe, jsem soběstačná a nad věcí. Čím víc odmítám, tím víc jsem přitahována. Nacházím si citově i jinak nedostupné partnery, nebo ty „hodné“, bezpečné, nad kterými mám kontrolu, a tím se vyhnu emočnímu zranění. Bohužel se tak také vyhnu lásce jak od táty, tak od partnera a v tomto případě i vášni.

 

Hravou a přitom hlubokou formou se na tyto postoje podíváme, budeme zkoumat, jak je přijmout, obejmout, jak je postupně pustit, jak obejmout samy sebe. Ukážeme si, jak mohou vypadat zdravě nastavené vztahy k tátovi a mužům. Podpoříme svoji tvořivou sílu i ženské sebevědomí. Projdeme rituálem očisty a léčení vztahu otec a dcera.

 

A to vše v bezpečí a podpoře ženského kruhu, v kterém budeme sdílet svou moudrost, tančit a hýbat se, tvořit, nahlížet téma přes konstelační metodu, procházet rituály a to vše žensky, jemně, pomalu i dynamicky, vášnivě, divoce i mírně, radostně nebo i smutně a především pravdivě. Můžeme se uvolnit, být samy sebou a přijímány ostatními ženami bez soudů a komentářů, vzájemně si fandit a přít si štěstí.

 

Zároveň v kontextu toho, co se děje v našich životech, v současné době ve společnosti, ve světě, kolem nás. Není to nic od reality odtrženého, naopak by nám to mělo co nejvíce pomoct v každodenním životě.

 

Neděláme to pro zbytečné mluvení a pitvání se v ženských věcech a příbězích. Děláme to pro uvolňování se a vysvobozování z konceptů a zvyků, spojování se s vnitřní silou a jasností, se Zdrojem, Podstatou.

 

Uvnitřněny, posíleny a uvolněny se pak vrátíme s otevřeným srdcem i myslí domů za svými blízkými, rodinami, do života, do světa.

 

Pro co největší přínos a využití toho, co cyklus nabízí, doporučuji projít ho celý. Proměnu dělá především vědomé pravidelné setkávání, konkrétní témata jsou až na druhém místě.
Můžete se připojit i jen na Vámi vybrané večery.

 

Cyklus Ženský svět Ti přinese:

 

  • pravidelný záchytný a energii dobíjející bod každý měsíc
  • podporu a kotvu v chaosu a změnách společnosti, světa
  • spojení s vnitřní silou, odvahou a jasností pro kroky a činy v každodenním život
  • větší sebevědomí, radost a lehkost
  • sebepřijetí, uzdravení vztahu sama k sobě, svému tělu, ženství a sexualitě
  • vysvobození z konceptů a zvyků nás samých i generací žen za námi
  • uzdravení vztahů se ženami, nalezení ženské podpory a sounáležitosti
    potřebné v náročné době víc než kdy jindy
  • uzdravení vztahů s muži
  • integraci ženských rolí v životě
  • tipy, jak se rozvíjet i mezi jednotlivými setkáními

 

Ženský svět v respektu a úctě vychází z principů, školy a učení Světlo Ženy®, jehož zakladatelkou a průvodkyní od roku 2004 je Sofie Kalyani Sarras.

 

A jak to mám k ženskému světu jako takovému já, co mi přinesly ženské kruhy, kudy se ubírala moje cesta, proč právě teď tento cyklus a o co všechno se přitom opírám, co mě posiluje, z čeho vycházím, se dozvíte v mém medailonu a také na mém webu www.idasara.cz.

 

Termín celého cyklu: 30. 9. 2020 – 16. 6. 2021 ještě se k nám můžete připojit
Kdy:
1x měsíčně, středa 18:00 – 21:30

 

Cena celého cyklu: 3 900 Kč (9 večerů)
Cena jednotlivého večera: 550 Kč

 

Vhodné i pro slečny přibližně od 12 let, záleží na tématu.

 

 

Otcové a dcery

 

 

Témata a termíny jednotlivých večerů cyklu:

30.9. 2020Úvodní a ochutnávkový večer
21.10. 2020Matky a dcery – ženská síla a energie
18.11. 2020Otcové a dcery – ženské sebevědomí a tvořivá síla
16.12. 2020Ženské přátelství a sounáležitost
20.1. 2021Lunární a sluneční cyklus, přechodové rituály
17.2. 2021Ženské tělo, krása a sexualita
17.3. 2021 – Muži, vztahy, partnerství
7.4. 2021 – Těhotenství, porod, mateřství
19.5. 2021 – Práce, tvořivost a peníze po žensku
16.6. 2021 – Životní smysl a cesta ženy

Ida Sára Keltnerová

V Prostoru 8 provázím ženský kruh a konstelační večery. Zajímá mě přirozený rytmus života, rovnováha a spojení ženského a mužského principu, harmonie ve vztazích a rodinách, síla našich kořenů, plný a vášnivý život v těle a také praktické, funkční a zábavné postupy a metody. Více

Chci se zúčastnit kurzu

18. listopad 2020 – 18:00 - 21:30
550 Kč

Přihlásit se