Ukázková hodina Feuersteinovy metody pro jednodušší život

5. březen 2019 – 19:30 - 21:30Ondřej Věnek Vysopal

Chci se zúčastnit kurzu

5. březen 2019 – 19:30 - 21:30
200 Kč

Přihlásit se

Feuersteinova metoda instrumentálního obohacování (FIE) pomáhá rozvíjet myšlení a vyjadřování, podporuje vnitřní motivaci, reflektování vlastních myšlenek, přináší umění vytvořit si vlastní strategii při řešení úkolu a sdílení rozdílných postupů, upevňuje sebedůvěru, odstraňuje impulzivitu a strach z chyb, rozvíjí respektování jiného názoru a pomůže lépe se orientovat ve vlastním životě a rozmotat se z věcí, které nás svazují. Program posiluje pocity kompetence a odstraňuje negativní sebepojetí.

Metoda byla vytvořena světově proslulým psychologem a pedagogem profesorem R. Feuersteinem a je vhodná pro každého, kdo se touží rozvíjet a posouvat se dále. Přestože hodiny mnohdy vypadají jako skupinová terapie, metoda neobsahuje diagnostiku. Každý účastník pracuje sám se sebou za pomoci instrumentů (pracovních sešitů) a za pomoci lektora, který mu jeho cestu nad jednotlivými úkoly zprostředkovává a pomáhá tak rozvíjet řešitelovy kognitivní (poznávací) funkce.

Na 16 sezeních (délka sezení je 1,5 hodiny) se setkáte se základním instrumentem metody Uspořádání bodů a částečně i s instrumentem Ilustrace (nebojte, nebudete malovat). Při řešení jednotlivých cvičení (na které budete potřebovat jen obyčejnou tužku, gumu a papír) si využívané principy propojíte s vaším vlastním životem. Hodiny se tak nebudou odvíjet jen na papíře a ve vaší mysli, ale také v životě, který žijete.

Mottem této laskavé metody jsou věty: „Nechte mě chvilku…, já si to rozmyslím“. Lektor k tomu ještě dodává: „Rozmotejte se a zjednodušte si život.“

 

Ukázková lekce: 5.3. 2019
Doba trvání lekce: 19:30-21:30
Cena ukázkové lekce: 200,- Kč
Max počet účastníků: 20

 

…o kurzu
Doba trvání kurzu:
 12. 3. 2019 – 11. 6. 2019 19:30 – 21:30 (12 sezení)
Kurz se nekoná v těchto termínech: 9. dubna a 14. května.

Doba trvání lekce: 120 min
Počet účastníků: max 15
S sebou: nic není potřeba
Cena celého kurzu : 4650 Kč (v ceně je zahrnuto: 4500,- Kč kurzovné + 150,- Kč za materiály)
Pro maximální využití potenciálu kurzu je vhodná minimální absence, protože lekce na sebe úzce navazují.
Přihlašování na kurz: [email protected]

 

 

FIE - Feuerstenova metoda instrumentálního obohacování, Praha

Reference

U dětí stejně jako u FIE je hezký zpětně vidět ten vývoj a pokroky, ale taky člověk pozná svoje slabiny a limity (který nás to ale nutí překračovat). Takže vřele doporučuju bezdětným . J

Překračování limitů

Myslím, že jsme v našem kurzu sáhli hodně hluboko na téma chyba – úspěch (co to pro nás znamená, jak se při tom cítíme).

Práce s chybou

Když jsem unavená myslet, můžu vyslovit jakékoliv absurdity a je to v pohodě.

Svoboda projevu

Obyčejně mám potřebu v diskusi vyslovit svůj názor a poslední dobou stále častěji zjišťuji, že poznám okamžik, kdy už bylo k tématu vysloveno všechno důležité a není potřeba nic dodávat. Poprvé jsem to zažila na kurzu a od té doby si toho všímám i v jiných situacích.

Už umím i mlčet

Naučila jsem mnohem víc poslouchat, jak to mají v různých situacích ostatní. Myslím opravdu poslouchat, bez potřeby hodnotit nebo se k tomu vyjadřovat.

Umění naslouchání

Z každého pondělního setkání odcházím odpočinutá a plná energie, i když kurzy končí pozdě večer. Celkem pravidelně se mi stává, že mě cestou domů napadne jednoduché řešení nějaké situace, se kterou jsem nemohla hnout…

Snadnější řešení situací

Kurz FIE mě baví od první lekce, příjemně mi zaměstnává mysl. Témata z jednotlivých lekcí si občas uvědomím v denním životě a věci tak nějak dávají lepší smysl.

Smysluplnost v každodennosti

Ondra Vám vysvětli líp než já, co pro Vás metoda může udělat, já jsem na začátku a čeká mě pokračování. Jedno vím ale jistě... něco se ve Vás změní a Bude Vás to bavit :-)

Je to zábava

Tento kurz jsem šla vyzkoušet s mým přítelem a to on mě nakonec přiměl, abychom ho absolvovali celý, nejen zkušební hodinu. A jsem za to ráda! Rádoby banální spojování puntíků má na pozadí něco, co neumím popsat nebo vysvětlit. Jen vím, že často se nám i doma otevírala po hodinách témata, o kterých jsme nikdy nemluvili nebo se jich možná i obávali. A světě div se! Nebyly tak zlé.

Komunikační dovednosti

Dnes jsem přemýšlela, jaký dopad to mělo do běžného života. Pomalé změny jsou často neviditelné a přesto hodně ovlivní. Za mě je to zlepšení orientace na výsledek, lepší soustředění a rozfázování dlouhodobějších nebo komplikovanějších projektů. Snáze takovéto věci i začínám (ano, dříve jsem hodně odkládala).

Lepší orientace, soustředění a plánování projektů

Když jsem se včera dívala na celý instrument, který jsme prošli, byla jsem překvapená, jaký kus práce je za námi. Kousek po kousku jsme získali dovednost, kterou jsme začlenili do svého života, aniž bychom si uvědomovali možnou “složitost” úkolů, které jsme na posledních hodinách řešili.

Jednoduchost v životě
Ondřej Věnek Vysopal

Ondřej vystudoval obor Sociologie na Univerzitě Karlově, kde se zabýval vlivem Feuersteinovy metody na absolventy kurzu. Pracuje s lidmi z celé šíře populace, a to jak individuálně, tak i ve skupinách. Feuersteinově metodě se jako soukromý terapeut věnuje naplno od roku 2015. Více

Chci se zúčastnit kurzu

5. březen 2019 – 19:30 - 21:30
200 Kč

Přihlásit se