Zázrak jménem lidské tělo

13. září 2017 – 18:00 - 21:00Martin Švihla

Chci se zúčastnit kurzu

13. září 2017 – 18:00 - 21:00
400 Kč

Přihlásit se

Mluví se o tom, že „všechno je v hlavě“. A je pravda, že naše mentální přesvědčení nás mohou hodně podporovat nebo omezovat v rozletu ve skutečném fyzickém světě. Když se na to však podíváme z druhé strany, zjistíme, že naše tělo je mnohem více než jen dopravní prostředek, který nosí naši hlavu na pracovní schůzky…

Naše tělo je nesmírně inteligentní a jeho moudrost je úplně jiného druhu než racionální kalkulace mysli. Naše tělo vyrostlo, dýchá, tráví potravu, léčí se, žije. A všechny tyto „zázraky“ se dějí bez toho, abychom o tom museli přemýšlet, že by hlava rozuměla, jak je to možné.

Během večera se podíváme, jak je naše tělo dokonalé a chytré – a jak to můžeme využít v našem každodenním životě. Na vlastní kůži zažijeme, jak změnou fyzického postoje a vědomé pozornosti můžeme měnit svoji vnitřní náladu i výsledky našeho jednání.

To se může hodit, když jste v životě unavení, skleslí nebo máte trému a potřebujete se probudit a podat nějaký výkon. Nebo naopak, když jste nabuzení a zrychlení a potřebujete se zklidnit a vrátit k sobě. Naše tělo nám k tomu může skvěle pomoct.

Cena večera: 440 Kč (400 Kč u platby předem členskou kartou Prostoru 8 – podrobnosti brzy upřesníme)
Co s sebou: pohodlné oblečení a přezůvky
Více informací: [email protected]

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=6TO487ufA1o[/embedyt]

O cyklu večerů a seminářů

Cyklus Tělo, mysl & život přináší jednoduché techniky pro práci s tělem, emocemi a myslí – prakticky a pro každodenní život. Večery a semináře nabízejí zážitek života v těle i porozumění pro rozum. Různá témata mají jeden záměr: znát lépe sebe samého a tím zlepšit svůj osobní nebo pracovní život.

Během večerů a seminářů Tělo, mysl & život budeme používat jednoduchá fyzická a dechová cvičení, komunikační hry, práci s emocemi i mentální techniky. Cílem této celostní kombinace je soulad mezi tělem, srdcem a myslí a tím větší fyzická i duševní pohoda. Ze seminářů si také odneseme praktické techniky, které můžeme použít v každodenním životě.

Když tyto techniky budete používat, může se stát, že budete více soustředění a zároveň uvolněnější, že budete lépe zvládat emoční i mentální tlaky, které život přináší, budete mít potěšení z toho co děláte a také více energie. Že budete život prožívat radostněji.

Tyto nástroje a techniky mají původ v bojových uměních aikido, tchai-ti nebo systema, v terapeutických přístupech jako je shiatsu nebo čínská medicína a opírají se také o západní fyziologii a psychologii.

(Cyklus Tělo, mysl & život je aplikací konceptu zážitkového firemního vzdělávání Aikido Management pro širokou veřejnost a osobní rozvoj.)

Stručně a jednoduše:

  • Cíl večerů a seminářů: rovnováha těla a mysli pro lepší život
  • Jak: pohybem, zážitkem, prakticky, hravě
  • Nástroje: jednoduchá (a nenáročná) fyzická, dechová a komunikační cvičení, která umožní rozvíjet naše vnitřní kvality
  • Kdo: malá skupinka (6-16 lidí), kteří na sobě chtějí pracovat neobvyklým způsobem

 

Termíny večerů a seminářů v roce 2017/18

září
13.9.2017 Zázrak jménem lidské tělo (večer)

říjen
4.10.2017 Být v rovnováze (večer)
21.-22.10.2017 Moudré tělo, otevřená mysl (víkendový seminář)

listopad
8.11.2017 Zvládat náročné situace (večer)
25.-26.11. Brána k emocím (víkendový seminář)

prosinec
6.12.2017 Odpočívat a regenerovat (večer a adventní večírek)

leden
10.1.2018 Dosahovat cíle (večer)
27.-28.1.2018 Odpočinek a dostatek energie (víkendový seminář)

únor
14.2.2018 Důvěřovat sebe i druhým (večer)

březen
14.3.2018 Mít jasné hranice (večer)
(datum upřesníme) Od konfliktu ke spolupráci (víkendový seminář)

duben
11.4.2018 Pracovat v pohodlí (večer)

květen
9.5.2018 Vyčistit si hlavu (večer)
12.-13.5 Emoce (zážitkový seminář pro tělo a mysl) (víkendový seminář)

červen
6.6.2018 Užívat si života (večer + večírek na konec sezóny)

Martin Švihla

Martin je lektorem osobního rozvoje a firemního vzdělávání, vyučuje bojové umění aikido a spoluvytváří několik projektů pro lidi (například kavárnu Bistro Zahrada, lesní školku, aikido klub nebo Prostor 8). V minulosti byl programátorem, vysokoškolským pedagogem, webovým vývojářem i shiatsu terapeutem a všechny tyto zkušenost používá ve své současné práci. Martinovy semináře a kurzy jsou kombinací […] Více

Chci se zúčastnit kurzu

13. září 2017 – 18:00 - 21:00
400 Kč

Přihlásit se