Příměstský IMPRO tábor „NA CESTĚ HRDINY“

6.-11. srpen 2018 – 9:00 - 13:00Improvizace

Chci se zúčastnit kurzu

6.-11. srpen 2018 – 9:00 - 13:00

Přihlásit se

Vaše dítě se může stát hrdinou, stačí vydat se na cestu. Nezáleží na dovednostech, nebo talentu, hrdinou je ten, kdo udělá krok dopředu. Aktivita z nás, dětí i dospělých, dělá pisatele vlastního příběhu.

​Na takovou hrdinskou výpravu se s dětmi vydáme společně, jako tým, ve kterém má každý hrdina své místo, svojí hodnotu. Cesta bok po boku s ostatním je bezpečnější, ale zároveň vyžaduje jisté dovednosti.

 

Téma na každý den:

  • Příprava hrdiny na cestu – děti budou ve hře hledat odpovědi na otázky: Co potřebuji proto, abych se cítil v bezpečí skupiny, jak si nastavit pravidla, co o sobě vím, v čem jsem dobrý a co mne baví?
  • V akci – děti poznají, jaké to je vykročit do neznáma s ostatními. Jak vypadá svět ve kterém přijímáme nabídky a rozvíjíme nápady? Jak lze společně překonat překážky tvořivou cestou?
  • Rozumět sám sobě – Vztek, radost, naštvanost.. vy i vaše děti znáte tyto pocity. Děti se budou učit, jak se vyznat sami v sobě a sdílet svoje potřeby s druhým? I toto jsou dovednosti hrdiny, se kterými si užijeme hodně legrace.
  • Příběh hrdiny – Děti své hrdiny poznávají skrze příběhy, sbližují se s nimi a učí se od nich, jejich hodnoty. D dětmi se naučíme společně vyprávět, tvořit příběhy úplně nové i hledat poučení v těch starých a známých příbězích a pohádkách.
  • Na prknech, co znamenají svět – na konci týdne se děti i rodiče spolu setkají a zažijí společný úspěch na vystoupení, potlesk, radost, hrdost jeden na druhého. Děti i rodiče mohou najít společnou řeč, zájem a zábavu.

Co se naučí:

  • najít v sobě klid a zůstat sám sebou
  • fungovat ve větší skupině, umět říct svůj názor i pomoci druhému
  • umět pojmenovat svoje emoce a vědět, jak je to důležité
  • poznají, že i jejich rodiče si umí hrát

 

Jak se to děti naučí:

Pracujeme ve skupině 10-12 dětí. Klademe důraz na spolupracující atmosféru, ve které se skrze hry a cvičení učíme sami o sobě. Naši lektoři dbají na podporu motivace ve skupině, přijetí zodpovědnosti za společný cíl, využití vlastního potenciálu.​

Lektoři: Táňa Jírová, Jan Bárta
Více informací: 
www.letniskolaimprovizace.cz

 

Letniskolaimprovizace-plakat

 

 

Improvizace

TÁŇA JÍROVÁ Vás provede celým týdnem jako hlavní lektor. Lektorka, ředitelka neziskové organizace, matka, manželka… Žena mnoha rolí a povinností, které se všechny snaží zvládat s vnitřním klidem, radostí a pozitivním přístupem. Na workshopech se zaměřuje na otevřenost, sebedůvěru, schopnost ocenit druhého. Nejdůležitější je si hru užít, ne jí zvládnout. ​ JAN BÁRTA Lektor, dramaterapeut, […] Více

Chci se zúčastnit kurzu

6.-11. srpen 2018 – 9:00 - 13:00

Přihlásit se
Zařazeno v: