Tanec-Hlas-Rytmus v nás

21. leden - 24. červen 2019 - pondělí 18:00-19:30Hanka Krejčová Říhová

Přihlašte se včas

21. leden - 24. červen 2019 - pondělí 18:00-19:30
2000 Kč

Chci se přihlásit

Lekce jsou volně inspirované africkým výrazovým tancem. Nebudeme se však učit tradiční choreografie. Budeme vytvářet nové kroky a inspirujeme se momentální náladou skupiny. Na pomoc si přizveme i další taneční styly, cvičení a bojová umění. Na cestě skrz protažení, uvolnění, posilování, divoké kroky i jemné ladění a relaxaci budeme potkávat své vnitřní pocity, které můžeme zúročit v následné improvizaci. Můžeme si dovolit vyjádřit pohybem naše nálady.


Naše tělo využijeme jako hudební nástroj – pomocí hlasu, tleskání a dupání budeme skládat kolektivní bodypercussion rytmy. Společně vytvoříme pulsující organismus.
Prozkoumáme utajené možnosti našeho těla.


Objevme svůj hlas a nebojme se ho použít. Budeme tvořit vícehlasy, ladit se v písních afrických, českých, světových, různobarevných.


Pokud máte rádi afro a pohyb obecně, pojďme se společně radovat ze sdílení prostoru a času. K tanci nám bude znít africká harfa kora, perkuse (hrát bude talentovaný muzikant Tonda Hála), perkuse (Anča Pivoňková) a reprodukovaná hudba ze všech koutů světa.


Kdo umí chodit, umí tančit. Kdo umí mluvit, umí zpívat. Afričani si to uvědomují a my se jimi můžeme nechat inspirovat.
Uvolníme se i zapotíme, zbystříme smysl pro rytmus.
Pojďme dlouhodobě společně tvořit choreografii a hudbu, se kterou se protrénujeme na vystoupení na veřejnosti.

Poslechněte si Hanku a její práci na SoundCloudu: https://soundcloud.com/hanka-rihova


Termín:
každé pondělí 18-19.30 do 17.6.2019
Cena kurzu: 2000,- Kč za 10 lekcí (v kurzu celkem 21 lekcí – platíte jak přijdete)
Kde se kurz koná: na 14 lekcí se sejdeme v Prostoru 8 a na 7 lekcí v parku
Cena jedné lekce: Jednotlivé lekce nenabízíme, ale pokud chcete přijít jen vyzkoušet, nebo pozvat kámošku/kámoše, anebo máte vážný důvod dlouhodobě nechodit, vyjdeme vám vstříc (230Kč/1lekce).
Platby: zasílejte na účet č.: 670100-2201604600/6210
Počet účastníků: 8-16
Věk účastníků: 15-70 let
Pro koho: pro všechny kdo se můžou a chtějí hýbat a zpívat
Co sebou: tančíme naboso, v pohodlném oblečení
Přihlašování: [email protected]

 

 

Reference

Kurz mi přináší ze všeho nejvíc uvolnění, spontaneitu, radost a elán. Na kurzech se může projevit ta nejenergetičtější část mě a cítím, že opravdu žiju. Že žije každá buňka v mém těle. Spojení zemitých afrických rytmů s jemný, hravým a živelným tancem Hanky je něco, kde zapomenu na všechny všední starosti a zmatky a mohu se oddávat čistému plynutí. Hanka mě také motivuje zpívat s radostí a díky ní se dostávám ke svému přirozenému hlasu a mohu zpívat v klidu a bez úsilí. Kurzy jsou pro mě naprosto jedinečné a obohacující po všech stránkách.

Klára
Hanka Krejčová Říhová

Jsem zpěvačka a tanečnice, za léta praxe jsem prošla různýma kapelama a vyřádila jsem se na podiu. Momentálně se hodně propojuji se Zemí, i díky tomu, že žiju v jurtě vedle lesa obklopená zvířaty. Na mých lekcích se zaměřuji na to, aby se v člověku probudila radost. Abychom si vzpomněli, že není potřeba hodnotit, ale […] Více

Přihlašte se včas

21. leden - 24. červen 2019 - pondělí 18:00-19:30
2000 Kč

Chci se přihlásit

Další lekce

" alt=""> Petr Vojtíšek Petr Vojtíšek
zář
04

"Pohyb je život" je škola pohybu. Budeme Vás učit, jak se jinak hýbat. Ukážeme vám, jak žít ve vlastním těle, jak ho chápat a vnímat, jak se hýbat a jak být v klidu.

Detail lekce