Vítejte ve světě Capoeiry – ukázková lekce

25. září 2017 – 18:30 - 21:00Axé Capoeira

Chci se zúčastnit kurzu

25. září 2017 – 18:30 - 21:00
300 Kč

Přihlásit se

Capoeira je kulturním dědictvím Brazílie. Vznikla v 16. století za doby portugalských kolonizátorů, kteří přiváželi africké otroky do Jižní Ameriky a zneužívali je pro práci na plantážích a farmách. Otroci si rychle uvědomili, že se potřebují naučit bránit, a tak vyvinuli skryté bojové umění, které připomínalo tanec. Díky němu dokázali bojovat za svou svobodu a vzdorovat útokům i utlačování otrokářů.

Akce je vhodná pro každého, kdo by rád poznal základní principy capoeiry a naučil se něco málo z každého jejího aspektu – boje, muziky, akrobacie a tance. Předchozí zkušenosti s bojovými sporty ani jiné fyzické předpoklady nejsou potřeba!

Obsah semináře:

  • Stručné povídání o komplexním světě Capoeiry
  • Osvojení si základního capoeiristického kroku „Ginga“
  • Zvládnutí jednoduchých útočných, obranných a akrobatických pohybů
  • Seznámení se s hudebními nástroji Atabaque, Pandeiro, Berimbau
  • Ovládnutí základních kroků tance „Maculelê“
  • Hraní capoeiry


NA AKCI JE POTŘEBA SE PŘIHLÁSIT

Kapacita je omezená, ale ještě stále máme volná místa. Přihlaste se na seminář postřednictvím soukromé zprávy na FB, přes telefon na čísle 720 129 499 nebo zasláním emailu na [email protected].
Účastníkům, kteří budou mít zájem o docházku na pravidelné lekce, bude poskytnuta sleva ve výši 50 % na 1. měsíc trénování.

 

Doba trvání lekce: 2,5 hod

S sebou: Volnější tréninkové oblečení a pití. Sportovní obuv není potřeba, capoeira se trénuje bez bot. V sále je tréninkový povrch tatami.

Cena lekce: 300 Kč
Platit můžete v hotovosti na místě nebo převodem na účet 2401232370/2010 (jako variabilní symbol prosím zadejte 170925).

Informace: Pokud máte jakékoli dotazy, volejte Jakubovi na tel. číslo 720 129 499 nebo pište na [email protected]

Přijďte minimálně 15 minut před začátkem semináře. Čas konce akce je pouze orientační.

Axé Capoeira

Marcus Matias Maciel („Professor Tartaruga“) Brazilec, sympaťák a leader české skupiny Axé Capoeira, kterému koluje capoeira v krvi už od dětství. Je synem Mestreho Barrão – zakladatele světové Grupo Axé Capoeira. Capoeiru učil všude možně po světě a svůj domov nakonec našel v Česku. Teď je tady, aby vám ukázal, jak koukat na svět vzhůru […] Více

Chci se zúčastnit kurzu

25. září 2017 – 18:30 - 21:00
300 Kč

Přihlásit se
Zařazeno v: Cvičení